Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak, 2. lipnja 2011. godine, u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, na okruglom stolu „Hrvatska i EU – završetak pregovora“, održanom u okviru svečanosti povodom završ

Državni tajnik Plenković čestitao je polaznicima Visoke novinarske škole na završetku akademske godine

Državni tajnik Plenković čestitao je polaznicima Visoke novinarske škole na završetku akademske godine. Naglasio je doprinos Visoke novinarske škole razvoju novinarstva u Hrvatskoj, kroz stvaranje i obrazovanje novih generacija medijskih djelatnika.

Govorio je o zaključnoj fazi pregovora Republike Hrvatske i Europske unije, kao i o pozitivnim učincima koje provedene reforme imaju na hrvatsko društvo u cjelini. Istaknuo je cilj potpisivanja Ugovora o pristupanju do kraja godine te je naglasio da promijenjena metodologija pregovora omogućuje Hrvatskoj da potpuno spremna postane nova članica Unije. Izvijestio je i o dosadašnjim i planiranim aktivnostima Vlade u pogledu Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, a u svjetlu referenduma.

Naglasio je također potrebu uključivanja što šireg kruga društvenih skupina u referendumsku kampanju, istaknuvši sinergijsku ulogu institucija Vlade, strukovnih udruga, znanstvenih institucija, nevladinih organizacija te medija u informiranju javnosti o svim aspektima članstva u Europskoj uniji. Vezano uz istraživanja javnog mnijenja o stavovima hrvatskih građana spram pristupanja u Europsku uniju, naglasio je postojanje kontinuirane i stabilne potpore hrvatskih birača ulasku u Uniju.



Priopćenja