Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 25. svibnja 2011. godine, sa skupinom novinara najutjecajnijih tiskanih i elektronskih medija iz Savezne Republike Njemačke, predvođenih s Evel

Ministar Jandroković upoznao je nazočne novinare sa završnom fazom hrvatskih pristupnih pregovora

Ministar Jandroković upoznao je nazočne novinare sa završnom fazom hrvatskih pristupnih pregovora, te izrazio nadu u njihovo okončanje u sljedećih nekoliko tjedana. Podsjetio je pritom na put koji je Republika Hrvatska prešla u zadnjih dvadeset godina svoje samostalnosti, naglasivši kako su tijekom tog razdoblja ugrađene sve vrijednosti koje vrijede i u Europskoj uniji.

Osvrnuvši se na vanjskopolitičke prioritete Republike Hrvatske, ponajprije vezane uz sudjelovanje u NATO savezu i skorašnje članstvo u Europskoj uniji, ministar Jandroković istaknuo je spremnost Hrvatske da i u budućnosti pomogne svim preostalim zemljama u regiji na njihovom putu euro-atlantske integracije. Naglasio je pri tom kako jedino jasna europska perspektiva može trajno stabilizirati ovo područje, te istaknuo kako će Republika Hrvatska, posebice nakon članstva u Europskoj uniji, još snažnije podupirati politiku proširenja Unije na zemlje jugoistočne Europe.

U razgovoru s ministrom Jandrokovićem njemački novinari ponajviše se iskazali interes prema prvim koracima i politikama Republike Hrvatske nakon pristupanja Europskoj uniji te aktualnoj situaciji u regiji.



Priopćenja