Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja Mario Nobilo primio je 18. svibnja 2011. godine, bolivijskog zamjenika ministra vanjskih poslova Juana Carlosa Alurraldea Tejadu

Državni tajnik Nobilo naglasio je da Republika Hrvatska pozorno prati situaciju u kojoj se nalazi hrvatska iseljenička zajednica u Boliviji te ukazao na važnost poštivanja građanskih prava svih njezinih pripadnika

Državni tajnik Nobilo naglasio je da Republika Hrvatska pozorno prati situaciju u kojoj se nalazi hrvatska iseljenička zajednica u Boliviji te ukazao na važnost poštivanja građanskih prava svih njezinih pripadnika. Osvrnuo se i na neprimjerenu prezentaciju Hrvatske u bolivijskim medijima, vezanu uz neka unutrašnja pitanja u Boliviji.

Obostrano je konstatirano da hrvatska iseljenička zajednica u Boliviji može biti most suradnje između dviju država. Državni tajnik Nobilo izvijestio je sugovornika o aktualnom trenutku u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske i Europske Unije, te ga upoznao sa situacijom u regiji jugoistočne Europe. Zamjenik ministra Alurralde prezentirao je bolivijska iskustva s latinoameričkim integracijskim procesima, odnos sa susjednim državama, kao i društveno-političku situaciju u svojoj zemlji.

Obje su se strane složile da je potrebno unaprijediti međusobnu suradnju, prvenstveno u zaštiti konzularnih interesa, u međunarodnim organizacijama, kao i bilateralnu gospodarsku suradnju.



Priopćenja