Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 11. svibnja 2011. godine, u Istanbulu, na marginama sjednice Odbora ministara Vijeća Europe, s ministrom vanjskih poslova Republike Litve Audro

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja te izrazili želju za njihovim svekolikim daljnjim jačanjem

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja te izrazili želju za njihovim svekolikim daljnjim jačanjem.

Ministar Jandroković izvijestio je svog kolegu o aktivnostima i naporima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima kako bi zaključila pristupne pregovore s Europskom unijom u zacrtanom vremenskom okviru, odnosno do kraja mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije u lipnju ove godine.

Ministar Ažubalis je istaknuo kako Litva kontinuirano podržava Republiku Hrvatsku na njezinom europskom putu i dodao kako će se založiti da Hrvatska što prije zaključi pristupne pregovore.

Ministar Jandroković pozvao je ministra Ažubalisa na Croatia Summit koji će se u srpnju održati u Dubrovniku.



Priopćenja