Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak, 10. svibnja 2011. godine, na marginama Konferencije Ujedinjenih naroda o najmanje razvijenim zemljama, u Istanbulu, s ministrom vanjskih poslova

Odnose Hrvatske i Cipra oba su ministra ocijenila vrlo dobrima i prijateljskima, uz mogućnost njihovog produbljivanja u gospodarskom području

Odnose Hrvatske i Cipra oba su ministra ocijenila vrlo dobrima i prijateljskima, uz mogućnost njihovog produbljivanja u gospodarskom području.

Ministar Jandroković zahvalio je Republici Cipru na potpori koju pridaje proširenju Europske unije, te u tom kontekstu i pridruživanju Hrvatske. Ponovio je pritom potpunu predanost Hrvatske za zaključenjem pregovora u lipnju ove godine.

S timu svezi izvijestio je ministra Kyprianoua o aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u ispunjavanju mjerila potrebnih za zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja.

Ciparski ministar Kyprianou podržao je nastojanje Republike Hrvatske da što prije završi pregovore, naglasivši pritom kako će, kao i dosad, Republika Hrvatska imati snažnu potporu Cipra.

Ministar Jandroković pozvao je na kraju sastanka ministra Kyprianoua na ovogodišnji Croatia Summit u Dubrovniku.



Priopćenja