Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sastao se u utorak, 10. svibnja 2011. godine, sa zamjenikom državnog tajnika za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Mađarske Bálintom Ódorom.

Sastanak je održan u okviru redovitih konzultacija s Republikom Mađarskom kao predsjedavajućom Vijeća Europske unije

Sastanak je održan u okviru redovitih konzultacija s Republikom Mađarskom kao predsjedavajućom Vijeća Europske unije, a povodom sudjelovanja zamjenika državnog tajnika Ódora na „Konferenciji dionika vezanoj za pripremu instrumenta pretpristupne pomoći nakon 2013. godine“. Konferencija, u organizaciji Europske komisije, održava se 10. i 11. svibnja 2011. godine u Zagrebu.

Na sastanku se razgovaralo o planovima za zatvaranje preostalih poglavlja u pristupnim pregovorima Republike Hrvatske i Europske unije, u cilju završetka procesa do kraja lipnja ove godine.

Državni tajnik Plenković najavio je usvajanje na ovotjednoj sjednici Vlade izvješća o ispunjavanju obveza u poglavljima 8. Tržišno natjecanje i 23. Pravosuđe i temeljna prava, te izvijestio o posjetu zamjenika glavnog direktora Opće uprave za proširenje Europske komisije Stefana Sannina Zagrebu.

Zamjenik državnog tajnika Ódor naglasio je punu političku podršku Mađarske završetku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom.



Priopćenja