Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u četvrtak, 28. travnja 2011. godine, predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevlüta Cavusoglua.

Potpredsjednik Vlade i ministar Jandroković potvrdio je kako Republika Hrvatska pridaje veliku važnost djelovanju Vijeća Europe, suradnji s tijelima Vijeća te podržava demokratske vrijednosti i ljudska prava koje ono promovira

Potpredsjednik Vlade i ministar Jandroković potvrdio je kako Republika Hrvatska pridaje veliku važnost djelovanju Vijeća Europe, suradnji s tijelima Vijeća te podržava demokratske vrijednosti i ljudska prava koje ono promovira.

Prenio je kako Republika Hrvatska podržava aktualne reformske procese unutar Vijeća Europe te dodao kako je hrvatska strana izrazito zainteresirana za njihov uspješan ishod. Predsjednik Parlamentarne skupštine Cavusoglu pohvalio je konstruktivan doprinos Republike Hrvatske u spomenutim procesima, ali i napredak ostvaren u kratkom vremenskom razdoblju koliko je Hrvatska članica Vijeća Europe.

Potpredsjednik Vlade i ministar Jandroković upoznao je svog sugovornika s trenutnim stanjem hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, s naporima koje poduzima Vlada Republike Hrvatske kako bi se zaključili do kraja lipnja ove godine i s vremenskim okvirom svih radnji koje je potrebno obaviti do konačnog primitka Republike Hrvatske u punopravno članstvo Unije.

Sugovornici su razgovarali i o trenutnoj situaciji u jugoistočnoj Europi, što je ministar Jandroković iskoristio kako bi prenio hrvatska gledišta na aktualnu situaciju u regiji.



Priopćenja