Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se s pomoćnicom glavnog tajnika Ujedinjenih naroda i direktoricom regionalnog ureda UNDP-a za Europu i Zajednicu neovisnih država Kori Udovički

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija s uredom UNDP-a u Zagrebu, kao i činjenicom da je od početka svojeg djelovanja u Republici Hrvatskoj 1996. godine do danas UNDP u razne programe uložio oko 70 milijuna USD

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija s uredom UNDP-a u Zagrebu, kao i činjenicom da je od početka svojeg djelovanja u Republici Hrvatskoj 1996. godine do danas UNDP u razne programe uložio oko 70 milijuna USD.

Naglasio je pritom kako je Republika Hrvatska postupno evoluirala iz zemlje primateljice razvojne pomoći u zemlju davateljicu, a taj su razvoj pratili i programi UNDP-a u Hrvatskoj.

Podržavši nastavak započetih UNDP-ovih programa u Hrvatskoj do 2013. godine, izrazio je zadovoljstvo što je UNDP osigurao sredstva za osnivanje „Centra izvrsnosti“ u Hrvatskoj gdje bi hrvatski stručnjaci mogli prenijeti iskustva tijekom hrvatskog pregovaračkog procesa na druge države u regiji.

Na sastanku je bilo riječi i o završnoj fazi hrvatskog pregovaračkog procesa, a sugovornici su se složili kako je europska perspektiva za sve zemlje jugoistoka Europe od ključne važnosti za njezinu stabilnost.



Priopćenja