Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministri Jandroković i Bošnjaković održali su sastanak s veleposlanicima država članica Europske unije

Ministar Jandroković zahvalio se veleposlanicima te zemljama koje predstavljaju na stalnoj potpori koju pružaju Republici Hrvatskoj na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji

Ministar Jandroković zahvalio se veleposlanicima te zemljama koje predstavljaju na stalnoj potpori koju pružaju Republici Hrvatskoj na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Podsjetivši kako je Republika Hrvatska na korak do ostvarenja ovog cilja, za što će u predstojećem razdoblju biti uloženi dodatni napori, ministar je izrazio uvjerenje u dovršetak pregovora do kraja lipnja ove godine.

Republika Hrvatska neće štedjeti napore u ispunjavanju svih mjerila, a posebice onih koja su potrebna za zatvaranje Poglavlja 23-Pravosuđe i temelja prava, kazao je ministar Jandroković te naglasio kako će se reforme nastaviti provoditi i nakon formalnog privremenog zatvaranja svih poglavlja.

Ministar Bošnjaković tijekom svog izlaganja izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom provedbom akcijskog plana za ispunjavanje mjerila u Poglavlju 23, napomenuvši kako je napravljena već polovica zadanog posla, te da u ispunjavanju svih mjerila Hrvatska dobro stoji.

Također je istaknuo kako bi cjelokupan posao vezan uz zatvaranje Poglavlja 23 trebao biti dovršen tijekom sljedećeg mjeseca, te naglasio kako je snažna borba protiv korupcije na svim razinama strateška odrednica hrvatske Vlade. Važnim je ocijenio i rad novog te kadrovski ojačanog Državnog sudbenog vijeća, kao i rad Pravosudne akademije u kojoj se stručno usavršavaju hrvatski suci.



Priopćenja