Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Mario Nobilo sastao se s generalom Stéphaneom Abrialom

General Abrial ukratko je upoznao državnog tajnika Nobila s ulogom zapovjedništva u Norfolku te s novim smjernicama za rad zapovjedništva

General Abrial ukratko je upoznao državnog tajnika Nobila s ulogom zapovjedništva u Norfolku te s novim smjernicama za rad zapovjedništva, predviđenim prošlogodišnjim lisabonskim sastanku na vrhu NATO-a i novim Strateškim konceptom. Osim transformacije NATO-a, na sastanku je bilo riječi i o aktualnoj krizi u Libiji te procesu tranzicije u Afganistanu.

General Abrial pohvalio je dosadašnju suradnju s Misijom Republike Hrvatske pri NATO-u i Oružanim snagama Republike Hrvatske te zahvalio Hrvatskoj na doprinosu u ISAF-u.

Državni tajnik Nobilo prenio je odlučnost Hrvatske da nastavi svoj angažman u Afganistanu, s naglaskom na obuku, poručivši kako Savez može računati s nama i našim iskustvima. Hrvatska, rekao je, ne precjenjuje svoje mogućnosti te je spremna i u suradnji sa zemljama regije – temeljem pokrenutih inicijativa – nastaviti doprinositi savezničkim naporima u Afganistanu.



Priopćenja