Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković primio je veleposlanika Olofa Ehrenkrona

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Ehrenkrona o trenutnom stanju hrvatskog pristupnog procesa, kao i o planovima za zatvaranje preostalih poglavlja do kraja lipnja 2011. godine

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Ehrenkrona o trenutnom stanju hrvatskog pristupnog procesa, kao i o planovima za zatvaranje preostalih poglavlja do kraja lipnja 2011. godine. Zahvalio je na kontinuiranoj potpori Kraljevine Švedske hrvatskim nastojanjima za ulazak u Europsku uniju, posebice u razdoblju švedskog Predsjedanja Europskom unijom u drugoj polovici 2009. godine. Obostrano su potvrđeni vrlo dobri odnosi dviju država, a veleposlanik Ehrenkron ponovio je švedsku potporu hrvatskim nastojanjima za završetkom pristupnih pregovora.

Veleposlanik Ehrenkron održao je u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Veleposlanstva Kraljevine Švedske, predavanje pod naslovom „Vanjska politika u doba interneta i digitalne komunikacije“.



Priopćenja