Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković susreo se s potpredsjednikom Vlade Republike Makedonije za europske poslove Vaskom Naumovskim

Ministar Jandroković pozdravio je današnji susret sa zamjenikom premijera Naumovskim kao i posjet izaslanstva Tajništva za europske poslove Republike Makedonije koji će u kontaktu s pregovaračkim timom Republike Hrvatske s Europskom unijom, na najbolji način dobiti korisne informacije o pojedinim poglavljima pregovora

Ministar Jandroković pozdravio je današnji susret sa zamjenikom premijera Naumovskim kao i posjet izaslanstva Tajništva za europske poslove Republike Makedonije koji će u kontaktu s pregovaračkim timom Republike Hrvatske s Europskom unijom, na najbolji način dobiti korisne informacije o pojedinim poglavljima pregovora. Istaknuo je kako su bilateralni odnosi Republike Hrvatske i Republike Makedonije prijateljski i bez otvorenih pitanja, s čime se složio i njegov sugovornik.

Govoreći o stanju hrvatskog pregovaračkog procesa, ministar Jandroković je istaknuo kako se Republika Hrvatska nalazi u završnoj fazi te da ulaže dodatne napore za dovršenje pregovore do kraja mađarskog predsjedavanja Europskom unijom.

Rekao je također kako Republika Hrvatska kontinuirano prenosi svoja iskustva u pregovorima zemljama jugoistoka Europe te ostaje otvorena za pomoć u njihovom euro-atlantskom integracijskom procesu.

Ministar Jandroković izrazio je uvjerenje kako će puna spremnost Hrvatske u trenutku ulaska u članstvo Europske unije ujedno biti najbolji pokazatelj uspjeha politike proširenja Europske unije, ali i motiv zemljama regije da još odlučnije nastave s reformama. U tom smislu Republika Hrvatska podržava euro-atlantsku perspektivu Republike Makedonije.

Potpredsjednik Vlade Naumovski predstavio je organizaciju pregovaračkog tima Republike Makedonije s Europskom unijom te se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Republike Hrvatske i na mogućnosti da se upoznaju s hrvatskim pregovaračkim iskustvima.



Priopćenja