Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet Mohammeda Ahmeda al Mahmooda, veleposlanika Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Berlinu

Ministar Jandroković izrazio je dobrodošlicu prvom akreditiranom veleposlaniku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Hrvatskoj, te uvjerenje kako će se slijedom toga uvelike intenzivirati međusobni odnosi dviju država

Ministar Jandroković izrazio je dobrodošlicu prvom akreditiranom veleposlaniku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Hrvatskoj, te uvjerenje kako će se slijedom toga uvelike intenzivirati međusobni odnosi dviju država. Sugovornici su istaknuli dobru bilateralnu kao i multilateralnu suradnju između dviju zemalja.

Podsjetivši veleposlanika al Mahmooda na svoj službeni posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2009. godine, kao i na posjet ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Nahayana Republici Hrvatskoj iste godine, ministar Jandroković izrazio je nadu u nastavak susreta na visokoj razini.

Na sastanku je ukazano je na potrebu stvaranja dodatnog pravnog okvira kako bi se što bolje iskoristili veliki potencijali u gospodarskoj suradnji.

Ministar Jandroković upoznao je sugovornika sa aktualnim tijekom pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji, koji se nalaze u završnoj fazi, istaknuvši kako će i ulazak Hrvatske u Uniju pridonijeti intenziviranju sveukupne bilateralne suradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.



Priopćenja