Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom kluba zastupnika stranke Demokrati 66 Alexanderom Pechtoldom

Ministar Jandroković upoznao je predsjednika kluba zastupnika Pechtolda s napretkom hrvatskih pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji

Ministar Jandroković upoznao je predsjednika kluba zastupnika Pechtolda s napretkom hrvatskih pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji, istaknuvši pritom kao cilj zaključenje pregovora tijekom mađarskog predsjedanja Europskom unijom.

Napomenuo je kako u ostvarivanju tog cilja Republika Hrvatska ulaže napore u provedbi potrebnih reformi kako bi se do kraja lipnja zatvorila sva preostala poglavlja. Ministar Jandroković izrazio je pritom nadu kako će nizozemska strana prepoznati učinjeni napredak.

Svog sugovornika također je upoznao s trajnim naporima Republike Hrvatske u stabilizaciji jugoistočne Europe, uz čvrstu potporu državama u regiji na njihovom putu prema euro-atlantskim integracijama.



Priopćenja