Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Plenković održao je sastanak s koordinatorima pristupnih pregovora s Europskom unijom

Republika Hrvatska, redovito od veljače 2010. godine, izvještava institucije Europske unije o svim aktivnostima koje poduzima i nakon privremenog zatvaranja pojedinih poglavlja

Republika Hrvatska, redovito od veljače 2010. godine, izvještava institucije Europske unije o svim aktivnostima koje poduzima i nakon privremenog zatvaranja pojedinih poglavlja, a u svrhu ispunjavanja obveza koje proizlaze iz Pregovaračkih stajališta Republike Hrvatske i Zajedničkih stajališta Europske unije.

Državni tajnik upoznao je nazočne s aktualnim stanjem i planiranom dinamikom pristupnih pregovora te aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem njihova završetka do kraja mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011. godine.

U tom kontekstu naglasio je važnost trećeg kruga nadgledanja ispunjavanja obveza te dobivanja pozitivne ocjene Europske komisije i država članica Europske unije o dosljednom i kontinuiranom ispunjavanju obveza i nakon privremenog zatvaranja poglavlja.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, kao i u dosadašnja dva kruga, koordinira izradu i pripremu očitavanja Republike Hrvatske, a sudionici su upoznati sa rokovima za očitovanja i metodologijom izrade odgovora.



Priopćenja