Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u utorak, 25. siječnja 2011. godine zamjenika državnog tajnika za poslove Europske unije Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske Bálinta Ódora.

Državni tajnik je upoznao zamjenika državnog tajnika Ódora s aktualnom dinamikom hrvatskog pristupnog procesa te planovima za zatvaranje preostalih poglavlja, uz provedbu reformi u Hrvatskoj potrebnih za ispunjavanje kriterija za članstvo u Europske unije

Državni tajnik je upoznao zamjenika državnog tajnika Ódora s aktualnom dinamikom hrvatskog pristupnog procesa te planovima za zatvaranje preostalih poglavlja, uz provedbu reformi u Hrvatskoj potrebnih za ispunjavanje kriterija za članstvo u Europske unije.

Sugovornici su potvrdili važnost završetka pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom Unijom do kraja mađarskog predsjedanja, što je zajednički cilj.

Državni tajnik Plenković je zahvalio zamjeniku državnog tajnika Ódoru na dosadašnjoj mađarskoj potpori hrvatskom pristupnom procesu, a posebice uvrštenju završetka hrvatskih pristupnih pregovora u prioritete mađarskog predsjedanja Europskom Unijom.

Razmatrano je stanje bilatralnih odnosa u svijetlu predstojećeg posjeta mađarskog premijera Orbána Hrvatskoj.



Priopćenja