Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u petak, 14. siječnja 2011. godine u oproštajni posjet Nguyen Quoc Dunga, veleposlanika Socijalističke Republike Vijetnam u Republici Hrvatskoj, sa sjediš

Sugovornici su potvrdili kako je bilateralna kao i multilateralna suradnja između dviju država dobra i bez otvorenih pitanja

Sugovornici su potvrdili kako je bilateralna kao i multilateralna suradnja između dviju država dobra i bez otvorenih pitanja. Ministar Jandroković zahvalio je veleposlaniku Nguyen, na osobnom angažmanu u produbljivanju bilateralnih odnosa.

Zaključili su kako se gospodarski potencijali obiju država mogu dodatno intenzivirati, posebice na infrastrukturnim projektima, u energetici, turizmu, kao i u pogledu transfera tehnologija.

Ministar Jandroković je veleposlanika Nguyena upoznao s procesom pristupnih pregovora prema Europskoj uniji i u tom kontekstu naglasio kako će Republika Hrvatska nakon punopravnog članstva preuzeti sve ugovore koje je Europska unija sklopila s trećim državama, pa tako i sa Socijalističkom Republikom Vijetnam. To će otvoriti dodatne mogućnosti jačanja bilateralne gospodarske suradnje.



Priopćenja