Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U MVPEI održan je blagdanski susret dužnosnika i djelatnika Ministarstva

Tom prigodom nazočnima se obratio ministar Jandroković i zahvalio na uloženom trudu i doprinosu koji su dali u protekloj godini te uputio čestitke povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana

Tom prigodom nazočnima se obratio ministar Jandroković i zahvalio na uloženom trudu i doprinosu koji su dali u protekloj godini te uputio čestitke povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Rezimirajući 2010. godinu ocijenio ju je kao jednu od vanjskopolitički najuspješnijih od stjecanja nezavisnosti Republike Hrvatske. Unutar NATO-a, Hrvatska je stabilizirala i ojačala svoj status te osnažila odnose s partnerima unutar organizacije.

Ministar Jandroković osvrnuo se i na pristupne pregovore s Europskom unijom te u svjetlu jučerašnjeg zatvaranja dodatna tri pregovaračka poglavlja izrazio uvjerenje da će cjelokupni pristupni proces biti okončan tijekom mađarskog predsjedanja Unijom, u prvoj polovici sljedeće godine.

Također je podsjetio kako je Republika Hrvatska nastavila s aktivnom politikom regionalne suradnje u cilju potpune stabilizacije područja jugoistočne Europe.

Naglasio je i predanost svih struktura Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija razvoju sustava gospodarske diplomacije u okviru čega je nedavno pokrenut postupak izbora prvog kruga trgovinskih atašea.



Priopćenja