Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković uputio je u utorak, 14. prosinca 2010. godine, pismo sućuti državnoj tajnici Sjedinjenih Američkih Država Hillary Clinton povodom smrti američkog diplomata Richarda Hol

Ministar Jandroković izrazio je, u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kao i u svoje osobno, iskrenu sućut američkom Ministarstvu vanjskih poslova, i obitelji pokojnog Richarda Holbrookea

Ministar Jandroković izrazio je, u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kao i u svoje osobno, iskrenu sućut američkom Ministarstvu vanjskih poslova, i obitelji pokojnog Richarda Holbrookea.

Veleposlanik Holbrooke bio je čovjek iznimnog iskustva koji se posvetio nekima od najtežih međunarodnih izazova našeg vremena, stoji u ministrovu pismu sućuti. Pridonoseći miru u Bosni i Hercegovini, bio je također i simbol američkih napora u postizanju stabilnosti u ovom dijelu Europe.

Isto tako, Republika Hrvatska uvelike cijeni njegov angažman u Afganistanu i Pakistanu. U tom smislu ministar Jandroković se osvrnuo na suradnju s Richardom Holbrookeom u Afganistanu, te naglasio predanost Republike Hrvatske u dovršetku započetog angažmana u toj zemlji.



Priopćenja