Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Veleposlanstva RH u Canberri, održan je hrvatski Božićni koncert

Koncert je održan u izvedbi australskog katedralnog zbora sv. Kristofora iz Canberre, pod vodstvom glazbene ravnateljice Jaki Kane te uz glazbenu pratnju pijanistice Mary Anne Neilsen i flautistice Ane Grgić

Na koncertu koji je zamišljen kao putovanje kroz hrvatske božićne običaje, mnogobrojnoj publici su predstavljene najpoznatije hrvatske božićne pjesme po prvi puta u izvedbi australskog katedralnog zbora, uz izvođenje i poznatih božićnih pjesama na latinskom i engleskom jeziku. Osim kroz glazbu publici su kroz kratke priče na zanimljiv način dočarani i hrvatski narodni običaji vezani uz Božić, kao i božićni običaji koji su još uvijek sačuvani među australskim Hrvatima, a koje su predstavile mlade članice hrvatske zajednice u Canberri.

Koncertu je uz brojne veleposlanike i članove diplomatskog zbora u Canberri te uglednike iz australskog kulturnog života, nazočio i kanberski nadbiskup Mark Coleridge, papinski nuncij u Australiji nadbiskup Guiseppe Lazzarotto, doajen Diplomatskog zbora argentinski veleposlanik Pedro Raul Villagra Delgado, te Šefica Diplomatskog Protokola gđa Anne Plunkett.



Priopćenja