Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 8. prosinca 2010. godine, tijekom svog radnog posjeta Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, sa skupinom britanskih gospodarstvenika

Susret je organiziran na prijedlog Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine u Zagrebu, u cilju daljnjeg predstavljanja Republike Hrvatske kao poželjnog investicijskog odredišta

Susret je organiziran na prijedlog Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine u Zagrebu, u cilju daljnjeg predstavljanja Republike Hrvatske kao poželjnog investicijskog odredišta.

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog susreta kao i današnjim okruglim stolom u londonskom Cityu, te uvjerenje kako će se i na ovaj način doprinijeti unaprjeđenju gospodarskih odnosa između dviju zemalja.

Nazočnim gospodarstvenicima predstavio je komparativne prednosti Republike Hrvatske, imajući u vidu da se radi o državi članici NATO-a te budućoj članici Europske unije. Kao značajke važne za hrvatski gospodarski sustav istaknuo je geografski položaj i prometnu infrastrukturu pogodnu za daljnji nastup na tržišta jugoistočne i središnje Europe te Mediterana, funkcionalno tržišno gospodarstvo usklađeno s EU standardima, makroekonomsku stabilnost i nultu stopu tolerancije na korupciju.

Upoznao ih je i s mjerama gospodarskog oporavka hrvatske Vlade, izrazivši uvjerenje u daljnji interes britanskih gospodarstvenika na hrvatskom tržištu.



Priopćenja