Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak, 7. prosinca 2010. godine, u Londonu, sa Alexanderom Henryem Scrymgeourom, zastupnikom Konzervativne stranke i predsjednikom Svestranačke grupe za Republiku Hrvatsku u

Na sastanku je također sudjelovalo još sedmero zastupnika Gornjeg i Donjeg doma britanskog parlamenta

Na sastanku je također sudjelovalo još šestero zastupnika Gornjeg i Donjeg doma britanskog parlamenta.

Sugovornici su obostrano potvrdili odlične bilateralne odnose te istaknuli kako ih je moguće dodatno ojačati u nizu područja od obostranog interesa. Složili su se pritom kako je jedno od tih područja i parlamentarna suradnja.

Ministar Jandroković zahvalio je britanskim zastupnicima na pruženoj pomoći i savjetima tijekom pristupnog procesa Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji te ih upoznao s aktualnim tijekom pristupnih pregovora i ambicijama hrvatske strane da ih dovrši u prvoj polovici iduće godine, do kraja mađarskog predsjedanja Europskom unijom.

Sugovornici su se složili kako je članstvo dviju država u NATO-u odličan preduvjet za jačanje svekolike bilateralne suradnje, a ministar Jandroković ustvrdio je kako će ona dodatno ojačati i hrvatskim ulaskom u punopravno članstvo Europske unije.

Na sastanku su razmijenjena i mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi, pri čemu je obostrano istaknuta potpora euroatlantskim integracijskim procesima svih zemalja regije.



Priopćenja