Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U sklopu službenog dvodnevnog posjeta predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor Egiptu, državni tajnik za politička pitanja dr. sc. Davor Božinović susreo se u Kairu s veleposlanikom Ahmedom Fathallom, pomoćnikom ministra za Europu Arapske Repub

Državni tajnik Božinović izvijestio je pomoćnika ministra Fathallu o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, te iznio hrvatsko viđenje situacije u regiji.

Državni tajnik Božinović izvijestio je pomoćnika ministra Fathallu o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, te iznio hrvatsko viđenje situacije u regiji. Naglasio je kako razvoj dobrosusjedskih odnosa predstavlja jedan od vanjskopolitičkih prioriteta hrvatske Vlade, te da su posljedice te politike prepoznate u međunarodnoj zajednici.

Egipatski pomoćnik ministra za Europu Fathalla pozdravio je završetak pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, izrazivši nadu da će dobri politički i gospodarski odnosi Egipta i Hrvatske, koju vidi kao 28. punopravnu članicu Europske unije, doprinijeti odnosima Egipta i Europske unije. Pomoćnik ministra Fathalla osvrnuo se na stanje na Srednjem istoku, kao i na socijalnu i ekonomsku situaciju u Sudanu.

Dva su dužnosnika dogovorila nastavak političkih konzultacija, najavivši sljedeći sastanak u Zagrebu u siječnju sljedeće godine.



Priopćenja