Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hanns Seidel, od 29. studenog do 3. prosinca 2010. godine u Begovom Razdolju održava se jedanaesta po redu Zimska škola europskih integracija

Zimska škola dugogodišnji je projekt Odjela za obrazovanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hanns Seidel, namijenjen studentima hrvatskih sveučilišta koji žele produbiti svoja znanja o europskim integracijama, te razmijeniti iskustva i informacije kroz razne radionice i debate

Zimska škola dugogodišnji je projekt Odjela za obrazovanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hanns Seidel, namijenjen studentima hrvatskih sveučilišta koji žele produbiti svoja znanja o europskim integracijama, te razmijeniti iskustva i informacije kroz razne radionice i debate.

Cilj Zimske škole je upoznati studente s politikama i institucijama Europske unije te procesom integriranja Hrvatske u Uniju. Ovogodišnji program sadrži aktualne teme, poput onih vezanih za Lisabonski ugovor i promjene koje on donosi u Europskoj uniji, funkcioniranje Europskog suda, ekonomske aspekte članstva u Uniji, pretpristupne pregovore, obrazovne programe, zapošljavanje u institucijama Unije, te fondove Europske unije. Predavači su stručnjaci iz područja europskih integracija iz Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Ekonomskog instituta, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, francuske Nacionalne škole za javnu upravu iz Strasbourga (ENA) i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Zimska škola okuplja šezdesetak studenata završnih godina studija te apsolvente fakulteta društvenih znanosti Sveučilišta u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Zagrebu.



Priopćenja