Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. sc Ivica Tomić predao je vjerodajnice predsjedniku Nigerije Goodlucku Ebeleu Jonathanu

Prigodom predaje vjerodajnica veleposlanik Tomić razgovarao je sa predsjednikom G.E. Jonathanom i prenio mu pozdrave hrvatskog predsjednika dr.sc. Ive Josipovića i hrvatske vlade

Prigodom predaje vjerodajnica veleposlanik Tomić razgovarao je sa predsjednikom G.E. Jonathanom i prenio mu pozdrave hrvatskog predsjednika dr.sc. Ive Josipovića i hrvatske vlade. U razgovoru predsjednik G.E. Jonathan se osvrnuo na politički i gospodarski razvoj Nigerije te naglasio interes za razvoj infrastrukture i ulaganja u Nigeriju, kako bi se mogli razviti golemi gospodarski potencijali koje ta najmnogoljudnija afrička zemlja ima. U tom smislu razmatrane su mogućnosti daljnjeg razvoja dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa.

Nigerija je zainteresirana da sa Hrvatskom, članicom NATO-a i uskoro EU razvija dobre i prijateljske bilateralne odnose. Tako je razmatrano i otvaranje nigerijskog veleposlanstva u Zagrebu kao i posjet predsjednika G.E. Jonathana Hrvatskoj, nakon izbora koji se očekuju početkom slijedeće godine.



Priopćenja