Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Od 6. do 9. studenoga u španjolskom gradu Alicanteu održan je XII. Kongres „Najbolje od gastronomije“ na kojem je Republika Hrvatska bila zemlja gost javne institucije Casa Mediterraneo, a koja djeluje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i s

Tijekom četiri dana na hrvatskom štandu održavale su se kuharske radionice u okviru kojih su se prezentirala i degustirala razna tipična hrvatska jela te hrvatska vina

Ovaj prvenstveno profesionalni kongres, na kojem se predstavljaju najbolji chefovi Europe, po prvi puta uključivao je predstavljanje jedne nacionalne kuhinje na nacionalnom štand, sa sudjelovanjem vrhunskih kuhara, prezentacijom gastronomske filozofije te detaljnim izlaganjima i demonstracijama kuharske metodologije. Tijekom četiri dana na hrvatskom štandu održavale su se kuharske radionice u okviru kojih su se prezentirala i degustirala razna tipična hrvatska jela te hrvatska vina.

Predstavljanje Republike Hrvatske na Kongresu zaključeno je kuharskim natjecanjem u kojem je sudjelovao i hrvatski veleposlanik Neven Pelicarić.

Prema statistikama koje je objavio organizator, Kongres je tijekom četiri dana posjetilo 108.000 posjetitelja, od kojih se nekoliko tisuća zadržalo na hrvatskom štandu na radionicama i degustacijama ili zbog informacija o putovanju u Hrvatsku.



Priopćenja