Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković sudjelovao je na Okruglom stolu pod nazivom „Edukacija o Europskoj uniji: naslijeđe političkog obrazovanja i mogućnosti građanskog obrazovanja u kontekstu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji“.

Okrugli stol u organizaciji Foruma za slobodu odgoja završna je aktivnost u okviru projekta „Edukacija o EU“ koji je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA INFO 2008

Okrugli stol u organizaciji Foruma za slobodu odgoja završna je aktivnost u okviru projekta „Edukacija o EU“ koji je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA INFO 2008.

U nazočnosti djelatnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, stručnjaka iz drugih resora, predstavnika akademske zajednice, diplomatskih predstavnika zemalja članica Europske unije, na Okruglom stolu koji je organizirao Forum za slobodu odgoja, državni tajnik Plenković predstavio je obrazovne aktivnosti o Europskoj uniji namijenjene mladima koje provodi Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Naglasio je da je i ovaj Okrugli stol doprinos aktivnostima u provedbi Komunikacijske strategije Vlade Republike Hrvatske za informiranje javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo.

Državni tajnik Plenković govorio je o aktivnostima Vlade Republike Hrvatske na informiranju građana o Europskoj uniji u kontekstu referenduma o pristupanju Hrvatske Uniji, pri čemu je istaknuo važnost pune uključenosti tijela državne uprave na središnjoj, područnoj i lokalnoj razini u navedenim aktivnostima. Također, govorio je o prednostima članstva u Europskoj uniji, poglavito u smislu postizanja trajne stabilnosti demokratskih institucija te vladavine prava. Državni tajnik također je predstavio podatke iz posljednjeg istraživanja javnog mnijenja provedenog u listopadu ove godine, prema kojima bi 62 posto građana, od onih koji bi izašli na referendum, glasalo za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, 33 posto građana izjasnilo bi se protiv, dok je 5 posto neodlučnih.



Priopćenja