Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja i posebni izaslanik predsjednice Vlade Republike Hrvatske za jugoistočnu Europu Davor Božinović primio je u subotu, 30. listopada 2010. godine, predstavnike udruge Hrvatsko građansko društvo Crne Gore iz Kotora - predsje

Sugovornici su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Crnoj Gori te zajednički konstatirali da se njihov položaj kontinuirano unaprjeđuje zahvaljujući i dobrim bilateralnim odnosima između dviju zemalja

Sugovornici su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Crnoj Gori te zajednički konstatirali da se njihov položaj kontinuirano unaprjeđuje zahvaljujući i dobrim bilateralnim odnosima između dviju zemalja.

Predstavnici Hrvatskog građanskog društva upoznali su državnog tajnika s radom društva i problemima s kojima se susreću. Razgovaralo se i o stavljanju u funkciju zgrade Doma pomoraca u Kotoru koju je Vlada Crne Gore ustupila Republici Hrvatskoj. Planirano je da nakon obnove zgrade, prostor koristi Generalni konzulat Republike Hrvatske u Kotoru i udruge hrvatske nacionalne manjine koje djeluju u Kotoru.

Državni tajnik Božinović pružio je potporu Vlade Republike Hrvatske radu udruge te je dogovorena daljnja dinamika aktivnosti oko realizacije planova u pogledu obnove i korištenja prostora zgrade Doma pomoraca.



Priopćenja