Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja dr. sc. Davor Božinović primio je u utorak, 26. listopada 2010. godine, Badr M. Al-Hinaija, veleposlanika Sultanata Oman u Republici Hrvatskoj sa stalnim sjedištem u Beču, te novoimenovanog počasnog konzula Republike Hrv

Tijekom sastanka utvrđeni su zajednički interesi dviju država, posebno na području gospodarstva

Tijekom sastanka utvrđeni su zajednički interesi dviju država, posebno na području gospodarstva. Državni tajnik Božinović uručio je veleposlaniku Al-Hinaiju popis investicijskih projekata nedavno predstavljenih javnosti odlukom Vlade Republike Hrvatske. Također je iznio nekoliko drugih projekata s područja obrazovanja i zdravstva koje hrvatska strana nudi omanskoj.

Utvrđeno je stanje bilateralne ugovorne regulative i dogovoreni su daljnji koraci potrebni za potpisivanje svih ugovora o kojima se još pregovara, a posebno onih koji se odnose na gospodarsku suradnju.

Sugovornici su dogovorili održavanje konzultacija i redovitih provjera napretka u razvoju odnosa dviju zemalja. Omanski veleposlanik izrazio je nadu da će uskoro uslijediti i posjeti na visokoj državnoj razini koji će dodatno ubrzati razvoj bilateralnih odnosa.



Priopćenja