Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u petak, 22. listopada 2010. godine u Splitu, na međunarodnoj konferenciji u organizaciji Hrvatske Paneuropske unije pod nazivom „Europska ideja socijalne pravednosti – Hrvatska i Europska unija“.

Međunarodna Paneuropska unija, kao najstariji pokret za ujedinjenje Europe, održat će u sklopu

Međunarodna Paneuropska unija, kao najstariji pokret za ujedinjenje Europe, održat će u sklopu međunarodne konferencije, koja se od 22. do 24. listopada 2010. održava u Splitu, sjednicu svojeg predsjedništva. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pružilo je potporu u organizaciji ove konferencije, kojoj je tijekom prvoga dana nazočilo stotinjak sudionika.

Državni tajnik Andrej Plenković u svom je izlaganju istaknuo da Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija prepoznaje i cijeni angažman vodstva Međunarodne Paneuropske unije, koja kontinuirano pruža potporu hrvatskim naporima za članstvo u Europskoj uniji. Državni tajnik Plenković govorio je o ideji socijalne pravednosti u kontekstu hrvatskih pregovora o pristupanju Europskoj uniji, a osobito u vezi poglavlja 19. Socijalna politika i zapošljavanje. U tom je smislu naglasio kako je Europska unija 2010. godinu proglasila godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Državni tajnik Plenković predstavio je trenutno stanje pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, kao i ambiciju Hrvatske za njihovim dovršetkom za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom.

Na konferenciji su govorili i predsjednik Međunarodne Paneuropske unije Alain Terrenoire, potpredsjednik Međunarodne Paneuropske unije Mislav Ježić te predsjednik Hrvatske Paneuropske unije Pavo Barišić.

Priopćenja