Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković održao je u petak, 22. listopada 2010. godine, predavanje o pravnim aspektima pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji studentima Pravnog fakulteta u Splitu.

U svojem predavanju, državni tajnik Plenković predstavio je aktualno stanje pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom te aktivnosti vezane uz informiranje hrvatske javnosti o prednostima članstva u Uniji za hrvatske građane

Okrugli stol, koji je otvorio zamjenik Splitsko-dalmatinskog župana Luka Brčić, organiziran je u okviru provedbe Komunikacijske strategije Vlade Republike Hrvatske, a održan je u Vijećnici Pravnog fakulteta u Splitu, u suorganizaciji Županijskog savjeta za europske integracije Splitsko-dalmatinske županije, Pravnog fakulteta u Splitu i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

U svojem predavanju, državni tajnik Plenković predstavio je aktualno stanje pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom te aktivnosti vezane uz informiranje hrvatske javnosti o prednostima članstva u Uniji za hrvatske građane. Govorio je o izmjenama Ustava iz lipnja ove godine kojima se uređuje pravni temelj budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Predstavio je i prednosti članstva u Uniji za studente prava te mogućnosti koje ono pruža za pravnu struku. Državni tajnik Plenković također je dao izjave za medije, te održao sastanak sa zamjenikom Splitsko-dalmatinskog župana Lukom Brčičem.

Na predavanju su kao govornici sudjelovali i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren i prodekan Pravnog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Milijan Sesar.



Priopćenja