Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja Davor Božinović održao je u petak, 15. listopada 2010. godine, političke konzultacije s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Slovačke Republike Milanom Ježovicom.

Državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o hrvatskom viđenju stanja u regiji za što se slovačka strana posebno interesirala

Državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o hrvatskom viđenju stanja u regiji za što se slovačka strana posebno interesirala. U svezi završetka pregovora istaknuo je da Hrvatska ispunjava potrebne kriterije u cilju zatvaranja preostalih poglavlja te kako vjeruje da će, najveći dio, do kraja godine i zatvoriti. Potvrdio je predanost Hrvatske sustavnom radu na provođenju reformi pravosuđa te kontinuiranoj borbi protiv korupcije.

Državni tajnik Ježovica je naglasio stav Slovačke koji Hrvatsku vidi u svom završnom dijelu pregovora te dodao kako vjeruje da će iduća godina biti iznimno važna, ne samo zbog obilježavanja dvadeset godina neovisnosti već će to biti i godina formalnog potpisivanja Pristupnog ugovora između Hrvatske i Europske unije.

Sugovornici su potvrdili izuzetno dobre bilateralne odnose, a tijekom razgovora državni tajnik Ježovica je više puta ponovio kako Republika Hrvatska ima velikog prijatelja u Slovačkoj te kako bez ustezanja može računati na slovačku podršku i suradnju kao buduća članica Unije.



Priopćenja