Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja dr. sc. Davor Božinović primio je pomoćnicu glavnog tajnika UN za smanjivanje rizika od katastrofa Margaretu Wahlstrom

Sastanku su bili nazočni i Damir Trut, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te Damir Čemerin, zamjenik zapovjednika civilne zaštite za Republiku Hrvatsku

Sastanku su bili nazočni i Damir Trut, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te Damir Čemerin, zamjenik zapovjednika civilne zaštite za Republiku Hrvatsku.

Sugovornici su potvrdili važnost prevencije i uređenog zakonodavstva u smanjenju rizika od katastrofa, neprekidne izgradnje i jačanja sustava odgovora na katastrofe kao i važnost međunarodne suradnje u sustavu zaštite i spašavanja.

Državni tajnik Božinović istaknuo je da Republika Hrvatska prepoznaje važnost jačanja nacionalnih kapaciteta te je stoga i uspostavila Hrvatsku platformu za smanjenje rizika od katastrofa, kao jedina država u Jugoistočnoj Europi, uz Makedoniju, koja ima takvu platformu. Također, naglasio je aktivnu regionalnu suradnju i zajedničko djelovanje na smanjenju rizika od katastrofa koju Republika Hrvatska ostvaruje s državama u regiji.



Priopćenja