Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u petak, 15. listopada 2010. godine, Joon Hee Leea, povjerenika za EXPO 2012, koji će se održati u Yeosuu, u Republici Koreji

Ministar Jandroković čestitao je povjereniku Leeu na izboru korejskog grada Yeosua za održavanje svjetske izložbe EXPO u 2012 godini

Ministar Jandroković čestitao je povjereniku Leeu na izboru korejskog grada Yeosua za održavanje svjetske izložbe EXPO u 2012 godini.

Govoreći o svojem nedavnom službenom posjetu Republici Koreji, ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima između dvije zemlje te zaključio kako postoji interes intenziviranja gospodarske suradnje. Posebno pozitivnim ocijenio je povećanje broja korejskih turista, čiji se broj u prvih sedam mjeseci ove godine povećao za 74 posto, u usporedbi s istim razdobljem 2009. godine.

Povjerenik Lee izvijestio je ministara Jandrokovića kako će tema EXPO-a 2012. godine biti „Živi ocean i obala“, te potvrdio kako je do sada 68 zemalja potvrdilo svoj nastup. Tom prigodom pozvao je i Republiku Hrvatsku na sudjelovanje.

Na kraju susreta ministar Jandroković zaželio je mnogo uspjeha u organizaciji EXPO 2012. godine u Yeosuu.



Priopćenja