Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković sastao se s gradonačelnikom Helsinkija Jussijem Pajunenom

Ministar Jandroković informirao je svojeg sugovornika o održanim sastancima tijekom dvodnevnog službenog posjeta Finskoj, najvažnijim političkim temama

Ministar Jandroković informirao je svojeg sugovornika o održanim sastancima tijekom dvodnevnog službenog posjeta Finskoj, najvažnijim političkim temama u Republici Hrvatskoj te očekivanjima hrvatskog državnog vrha glede završetka pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Gradonačelnik Pajunen upoznao je ministra Jandrokovića s radom i organizacijskom strukturom administracije grada Helsinkija. Također je ukazao na bitnu komponentu ukupnog dojma o Helsinskiju kao jednom od najpoželjnijih gradova za život prema mnogobrojnim istraživanjima kvalitete življenja u svjetskim metropolama.

Bilo je govora i o radu i organizaciji rada gradskih tvrtki, obliku njihova vlasništva, te ukupnom proračunu grada Helsinkija. Ministar Jandroković zanimao se i za organizaciju i financiranje rekreativnog i vrhunskog sporta, kulturnog života grada, te oblicima vlasništva i načina financiranja sportskih dvorana i institucija kulturnog života Helsinkija.

Ministar Jandroković će u popodnevnim satima održati sastanke i s gradonačelnikom grada Vantaa Juhanijem Paajanenom, te direktorom zračne luke Helsinki-Vantaa Juha-Pekkom Pystynenom. Domaćini će predstaviti logističko-poslovno-stambeni projekt „Aviapolis“, koncept u koji su uključeni državna i lokalna vlast te brojna državna i privatna poduzeća. „Aviapolis“ administrativno pripada gradu Vantaa i jedna je od najbrže rastućih mikroregija u Europi.



Priopćenja