Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U okviru nastupa na izložbi „EXPO 2010“ u Šangaju, u subotu, 2. listopada 2010. godine, nagrađen je trimilijunti posjetitelj Hrvatskog paviljona

„EXPO 2010“ u Šangaju najveća je svjetska izložba u povijesti s rekordnim brojem izlagača i posjetitelja, te istovremeno prilika kojom Hrvatska želi dodatno nadmašiti pozitivan turistički efekt postignut nakon nastupa na izložbi „EXPO 2005“ u japanskom gradu Aichiju

„EXPO 2010“ u Šangaju najveća je svjetska izložba u povijesti s rekordnim brojem izlagača i posjetitelja, te istovremeno prilika kojom Hrvatska želi dodatno nadmašiti pozitivan turistički efekt postignut nakon nastupa na izložbi „EXPO 2005“ u japanskom gradu Aichiju.

Trimilijunti posjetitelj Hrvatskog paviljona nagrađen je s jednotjednim turističkim putovanjem po Hrvatskoj. U okviru dodjele nagrade osmišljen je interaktivni program za posjetitelje, koji se sastojao od educiranja posjetitelja o Hrvatskoj, postavljanja pitanja, te nagrađivanja promotivnim materijalima Hrvatske turističke zajednice i Hrvatskog paviljona.

Sam broj posjetitelja Hrvatskog paviljona od tri milijuna najbolji je dokaz već postojećeg interesa za Hrvatsku kojeg je posebice moguće kapitalizirati u daljnjoj turističkoj promidžbi.



Priopćenja