Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković sastao se s prvim dopredsjednikom finskog Parlamenta Seppom Kääriäinenom.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljenom razinom bilateralnih odnosa te iskazali spremnost raditi na dodatnom i jačem povezivanju Finske i Hrvatske

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljenom razinom bilateralnih odnosa te iskazali spremnost raditi na dodatnom i jačem povezivanju Finske i Hrvatske.

Ministar Jandroković zahvalio se na potpori koju finski dužnosnici pružaju Republici Hrvatskoj tijekom njezina pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Upoznao je pritom dopredsjednika Kääriäinena s aktivnostima koje predstoje do zaključivanja hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom. U tom kontekstu također je izrazio uvjerenje u brzu ratifikaciju pristupnog ugovora od strane finskog Parlamenta, kad za to dođe vrijeme.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo i suradnjom parlamenata dviju zemalja, a bilo je riječi i o dosadašnjim ostvarenim bilateralnim posjetama na parlamentarnoj razini te budućim planiranim susretima visokih dužnosnika dviju država.

Također je bilo riječi i o gospodarskoj suradnji Republike Hrvatske i Republike Finske, sudjelovanju Republike Hrvatske u obučavanju afganistanskih snaga sigurnosti, te stanju i euroatlantskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe.

Ministar Jandroković susreo se i sa članovima Finsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.



Priopćenja