Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U nedjelju, 26. rujna 2010. godine, službeno je otvoren Hrvatski paviljon u sklopu manifestacije Perth Royal Show, gdje Hrvatska nastupa kao zemlja gost. Sajam se održava do 2. listopada 2010. godine, a u prva tri dana Hrvatski paviljon posjetilo je preko

Na svečanosti otvorenja Hrvatskog paviljona nastupila je Hrvatska folklorna grupa iz Brisbanea, dok je dramska grupa Ivan Gundulić iz Pertha izvela premijeru komedije Marina Držića „Dundo Maroje“, po prvi puta odigranu u Australiji

Na svečanosti otvorenja Hrvatskog paviljona nastupila je Hrvatska folklorna grupa iz Brisbanea, dok je dramska grupa Ivan Gundulić iz Pertha izvela premijeru komedije Marina Držića „Dundo Maroje“, po prvi puta odigranu u Australiji. Predstavi su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji Vicencije Biuk, zamjenik premijera Zapadne Australije Kim Hames, zastupnici u Parlamentu Zapadne Australije Tony Krstičević i Ljiljana Ravlich, te predstavnici konzularnog zbora.

Nakon premijere, Hrvatski paviljon službeno su otvorili predsjednik Royal Agriculture Society of West Australia Tony Devitt, u ime organizatora, te hrvatski veleposlanik Vicencije Biuk.

Na štandovima paviljona predstavljene su 23 hrvatske tvrtke, te se mogu kupiti proizvodi iz Hrvatske kao što su hrvatska vina i piva, maslinovo i bučino ulje i mineralne vode. U paviljonu rade brojni volonteri iz hrvatske zajednice u Zapadnoj Australiji.

U popratnom dijelu programa također se održavaju turniri u kuglanju na travi i golfu.



Priopćenja