Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u utorak, 28. rujna 2010. godine, izaslanstvo Zajedničkog odbora za europske poslove Parlamenta Rumunjske.

Državni tajnik Plenković je s predstavnicima Zajedničkog odbora za europske poslove Parlamenta Rumunjske razgovarao o procesu hrvatskih pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji

Državni tajnik Plenković je s predstavnicima Zajedničkog odbora za europske poslove Parlamenta Rumunjske razgovarao o procesu hrvatskih pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji. Izvijestio je o predviđenoj dinamici vezanoj uz njihovo okončanje te planirano potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji tijekom mađarskog predsjedanja, u prvoj polovici sljedeće godine. Državni tajnik Plenković zahvalio je na pomoći Rumunjske u vezi prenošenja iskustava od važnosti za Republiku Hrvatsku u procesu pregovora, te izrazio nadu u daljnje jačanje političkih i gospodarskih odnosa dviju zemalja.

Viorel Hrebenciuc, predsjednik Odbora, istaknuo je odličnu suradnju Hrvatske i Rumunjske te obećao daljnju rumunjsku potporu Hrvatskoj na njenom putu u Europsku uniju, posebice u kontekstu ratifikacije Ugovora o pristupanju. Istaknuo je i odlične odnose između parlamenata, osobito u vezi europskih poslova.



Priopćenja