Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković primio je u ponedjeljak, 27. rujna 2010. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Stellu Ronner-Grubačić

Državni tajnik Plenković upoznao je veleposlanicu s aktualnim stanjem hrvatskog pregovaračkog procesa te je izrazio nadu kako će Hrvatska tijekom proljeća 2011. godine potpisati Ugovor o pristupanju Europskoj uniji

Državni tajnik Plenković upoznao je veleposlanicu s aktualnim stanjem hrvatskog pregovaračkog procesa te je izrazio nadu kako će Hrvatska tijekom proljeća 2011. godine potpisati Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Zahvalio je na financijskoj pomoći Nizozemske kroz bilateralne programe pomoći i pretpristupne programe Europske unije, a u cilju ispunjavanja kriterija za članstvo.

Veleposlanica Ronner-Grubačić izrazila je zadovoljstvo dobrim odnosima dviju država koji su u stalnom usponu te je ponovila potporu Nizozemske članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Sugovornici su razgovarali i o projektu ponovne uspostave trajektne linije Vukovar-Bač, pri čemu je izgradnju trajekta “Golubica” sponzorirala Vlada Kraljevine Nizozemske. Trajekt bi riječnim putem (Rajnom i Dunavom) trebao stići u Vukovar u listopadu 2010.



Priopćenja