Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik voditelja civilnih poslova Pokrajinskog tima za obnovu Velimir Starčević u Feyzabadu, glavnom gradu afganistanske pokrajine Badakšan je u nedjelju, 26. rujna 2010. godine izvršio primopredaju zaštitnog zida oko osnovne škole Sayef-e-Šahid, financ

Ovaj je projekt financiran iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske za međunarodnu razvojnu pomoć u 2010. godini, a izveden je u suradnji s Upravom za obrazovanje pokrajine Badakšan

Ovaj je projekt financiran iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske za međunarodnu razvojnu pomoć u 2010. godini, a izveden je u suradnji s Upravom za obrazovanje pokrajine Badakšan. U ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske primopredaju je izvršio Velimir Starčević, zamjenik voditelja civilnih poslova Pokrajinskog tima za obnovu (PRT) u Feyzabadu. Osnovna je svrha projekta zaštititi učenice osnovne škole od mogućih prometnih nezgoda, budući da novoizgrađena asfaltirana cesta prolazi neposredno uz nju.

Ujedno je u Upravi za pitanja žena pokrajine Badakšan razmotreno trenutačno stanje i buduća dinamika implementacije tečaja krojenja i šivanja u trajanju od šest mjeseci za skupinu lokalnih žena, koji se također financira iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske za međunarodnu razvojnu pomoć u 2010. godini.

Ovim projektima, koji su od velike koristi za lokalno stanovništvo, uspješno je nastavljen angažman Republike Hrvatske na izvođenju razvojnih projekata u Afganistanu.



Priopćenja