Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Drago Štambuk otvorio je u četvrtak, 23. rujna 2010. godine, u Miraikanu, nacionalnom muzeju nove znanosti i inovacija u Tokiju izložbu „Device art 3.010“

Izložbu su postavile hrvatske kustosice Sunčica Ostoić i Olga Majcen Linn iz zagrebačkoga Biroa suvremene umjetničke prakse Kontejner, slovenska kustosica Sandra Sajovič, te Satoshi Morita, voditelj Sonic-space laboratorija u Miraikanu

Izložbu su postavile hrvatske kustosice Sunčica Ostoić i Olga Majcen Linn iz zagrebačkoga Biroa suvremene umjetničke prakse Kontejner, slovenska kustosica Sandra Sajovič, te Satoshi Morita, voditelj Sonic-space laboratorija u Miraikanu.

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz Hrvatske, Slovenije i Japana. Tema trijenalne izložbe, koja se prvi put održala, nezavisno, u Zagrebu i u Tokiju 2004. godine je kreativna upotreba islužene suvremene tehnologije i ispitivanje granica između naprava i umjetnosti.

Dr. Štambuk naglasio je konceptualnu komponentu spomenute izložbe koja u današnjem tehnologiziranom svijetu propituje odnos umjetnosti i tehnike gradeći na njihovim sjecištima i preklapanjima nove strukture.

Otvaranju je nazočio i slovenski veleposlanik u Japanu Miran Čupkovič Skender.



Priopćenja