Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u četvrtak, 23. rujna 2010. godine, na marginama zasjedanja 65. Opće skupštine Ujedinjenih naroda, u New Yorku, s ministrom za vanjske poslove Republike Azerbajdžan Elmarom Mamm

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose dviju zemalja vrlo dobrima te sa zadovoljstvom ustvrdili kako će odluka o otvorenju veleposlanstva Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj imati itekako pozitivan efekt na daljni dinamičniji razvoj odnosa u mnogim područjima, posebice gospodarskim

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose dviju zemalja vrlo dobrima te sa zadovoljstvom ustvrdili kako će odluka o otvorenju veleposlanstva Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj imati itekako pozitivan efekt na daljni dinamičniji razvoj odnosa u mnogim područjima, posebice gospodarskim.

Ministri su se izrazili spremnost za jačanjem suradnje i između ministarstava vanjskih poslova dviju država putem održavanja redovitih političkih konzultacija.

Ministar Jandroković prenio je interes hrvatskih gospodarstvenika za tješnjom suradnjom i boljim upoznavanjem s azerbajdžanskim partnerima te stanjem u gospodarstvu Azerbajdžana. Nastavno, ministri su zaključili kako je potrebno proširiti ugovorno-pravnu bazu između dviju država, posebno ugovorima koji će omogućiti lakšu gospodarsku suradnju.

Sugovornici su se međusobno informirali i o aktualnoj političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi, odnosno na Kavkazu.



Priopćenja