Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje 419/2010

U svojem izlaganju pred brojnim auditorijem u hotelu „The New York Palace“, državni tajnik Božinović je iznio kratak prikaz

U svojem izlaganju pred brojnim auditorijem u hotelu „The New York Palace“, državni tajnik Božinović je iznio kratak prikaz trenutnog gospodarskog stanja u Republici Hrvatskoj, kao i aktivnosti vezane za provođenje vladinog Programa gospodarskog oporavka, te je pozvao američke investitore na proširenje trgovinskih aktivnosti i povećanje ulaganja u Hrvatsku.

Posebno je naglasio kako Hrvatska ima dobro ustrojen institucionalni pravni okvir koji se trenutno usklađuje s europskim standardima, te kako se Vlada Republike Hrvatske zalaže za održavanje makroekonomske stabilnosti, kako bi se, između ostalog, motivirali i ohrabrili strani investitori da ulažu u Republiku Hrvatsku. Vlada Republike Hrvatske je ubrzala integraciju u zapadne institucije i povećala izglede za regionalnu političku stabilnost kao i stabilnost gospodarskog napretka.

Istaknuo je kako je Hrvatska zaključila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, postala članica NATO-a, WTO-a i EFTA-e, te je na pragu članstva u Europskoj uniji.

Ističući važnost vladinog Programa gospodarskog oporavka, državni tajnik Božinović je naglasio kako je program fokusiran na uklanjanje administrativnih prepreka stranim ulagačima, stvaranje e-administracije, provođenje porezne reforme, smanjenje neporeznih davanja, reformu pravosuđa, ukidanje poreznih olakšica kao i snažnu borbu protiv korupcije.



Priopćenja