Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 22. rujna 2010. godine, na marginama zasjedanja 65. Opće skupštine Ujedinjenih naroda, u New Yorku, s ministrom vanjskih poslova Republike Albanije Edmondom Haxhinast

Ministar Jandroković još je jednom čestitao kolegi Haxhinastou na nedavnom imenovanju za ministra vanjskih poslova te izrazio nadu kako će se i za vrijeme njegova mandata nastaviti uspješna bilateralna i multilateralna suradnja Hrvatske i Albanije

Ministar Jandroković još je jednom čestitao kolegi Haxhinastou na nedavnom imenovanju za ministra vanjskih poslova te izrazio nadu kako će se i za vrijeme njegova mandata nastaviti uspješna bilateralna i multilateralna suradnja Hrvatske i Albanije.

Ministri su potvrdili spremnost nastaviti uspostavljeni redovni dijalog između Ministarstava vanjskih poslova te istaknuli potrebu suradnje i između ostalih ministarstava dviju država.

Ministar Jandroković poručio je da će Republika Hrvatska i nadalje savjetodavno i prijenosom znanja pomagati Albaniji tijekom njezina procesa približavanja članstvu u Europskoj uniji. Izrazio je nadu kako će Republika Albanija uskoro ispuniti sve potrebne kriterije za ukidanje viznog režima sa zemljama Europske unije te u tom kontekstu podsjetio da su hrvatske vlasti, na određeno vrijeme, već ove godine uvele privremenu suspenziju viznog režima s Albanijom.

Sugovornici su se složili kako postoje brojne prilike za jačanje gospodarske suradnje, a tom prigodom ministar Jandroković prenio je interes i spremnost hrvatskih tvrtki za investiranjem u albansko gospodarstvo.

Izrazili su zadovoljstvo i multilateralnom suradnjom, osobito unutar multilateralnih inicijativa na prostoru jugoistočne Europe.



Priopćenja