Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ravnatelj Uprave za susjedne zemlje i Jugoistočnu Europu mr. sc. Davor Vidiš i načelnik Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu Petar Barišić primili su u ponedjeljak, 20. rujna 2010. godine, predstavnike Udruge Hrvata Sv. Nikola Janjevo

Prijem u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija organiziran je u prigodi njihova posjeta institucijama u Republici Hrvatskoj

Prijem u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija organiziran je u prigodi njihova posjeta institucijama u Republici Hrvatskoj.

Tijekom sastanka predsjednik Udruge Čolakić i don Palić upoznali su sugovornike s teškim stanjem hrvatske zajednice na Kosovu te aktivnostima i radom novoosnovane udruge Hrvata na Kosovu.

Nadalje, izrazili su nadu da će se nadležna tijela i institucije Republike Hrvatske u značajnijoj mjeri, prigodom svih susreta, zauzimati za povoljniji položaj hrvatske zajednice na Kosovu.

Posebno su istaknuli očekivanja u angažiranju Veleposlanstva Republike Hrvatske u Prištini u zaštiti prava i imovine iseljenih Hrvata s Kosova.

Ravnatelj Vidiš i načelnik Barišić izrazili su spremnost oko pružanja pomoći u svakom pogledu te istaknuli kako je uvrštavanjem predstavnika hrvatske zajednice u Konzultativno tijelo Vijeća za zajednice pri Uredu predsjednika Republike Kosovo dr. Fatmira Sejdiua ostvaren bolji pravni položaj hrvatske manjine na Kosovu te možebitno uvrštavanje u Ustav Republike Kosova.



Priopćenja