Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 14. rujna 2010. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stellu Ronner-Grubačić.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim i vrlo razvijenim odnosima dviju država koji bilježe napredak na svim poljima suradnje

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim i vrlo razvijenim odnosima dviju država koji bilježe napredak na svim poljima suradnje.

Složili su se kako se bilateralni odnosi u brojnim područjima mogu dodatno ojačati te su kao izrazito prosperitetno područje suradnje ocijenili gospodarsku suradnju. Posebno je izdvojena mogućnost unaprjeđenja suradnje u poljoprivredi.

Ministar Jandroković zahvalio se nizozemskoj strani na savjetodavnoj i financijskoj pomoći tijekom pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom. Izvijestio je o aktivnostima koji predstoje do završetka pristupnih pregovora te rekao da hrvatska strana i nadalje ostaje usredotočena na dostizanje zadanih kriterija i standarda Europske unije. Naglašena je i važnost koju će u sljedećemo razdoblju imati uspješna i pravilno razrađena komunikacijska strategija Vlade Republike Hrvatske za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji.

Bilo je riječi i o trenutnoj političko-sigurnosnoj situaciji u regiji jugoistočne Europe osobito u kontekstu nedavno prihvaćene rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda koju su sponzorirale Republika Srbija i Europska unija.



Priopćenja