Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr.sc. Andrej Plenković primio je u utorak, 14. rujna 2010. godine, veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Marca de Schoutheetea de Tervarenta. Sugovornici su razmijenili mišljenja o dinamici hrvatskog pristupnog procesa tije

Državni tajnik Plenković izvijestio je o naporima Republike Hrvatske u cilju dovršetka pristupnih pregovora i potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku unij početkom 2011. godine

Državni tajnik Plenković izvijestio je o naporima Republike Hrvatske u cilju dovršetka pristupnih pregovora i potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku unij početkom 2011. godine. Upoznao je veleposlanika de Tervarenta o aktivnostima u provedbi Komunikacijske strategije o koristima članstva u Europskoj uniji za hrvatske građane.

Veleposlanik de Tervarent je ponovio punu političku i operativnu podršku Belgije za završetak pregovora te je izvijestio kako bi se do kraja belgijskog Predsjedanja trebala održati dva sastanka Međuvladine konferencije u studenome i prosincu, a na kojima se očekuje privremeno zatvaranje većine pregovaračkih poglavlja.

Zaključno je istaknut značaj zaključaka Vijeća Europske Unije koja će u prosincu pripremati Belgija slijedom redovitog Izvješća Europske komisije o napretku Republike Hrvatske koje se očekuje početkom studenoga o.g.



Priopćenja