Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet Thomasa Bradya, veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Ljubljani

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose vrlo dobrima bez otvorenih pitanja. Ministar Jandroković zahvalio je na stalnoj potpori Irske, posebice tijekom predsjedanja Europskom unijom, kada je Republici Hrvatskoj dodijeljen status zemlje kandidatkinje

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose vrlo dobrima bez otvorenih pitanja. Ministar Jandroković zahvalio je na stalnoj potpori Irske, posebice tijekom predsjedanja Europskom unijom, kada je Republici Hrvatskoj dodijeljen status zemlje kandidatkinje.

Upoznao je veleposlanika Bradya o statusu pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji, izrazivši nadu kako će Hrvatska zatvoriti sva poglavlja u proljeće sljedeće godine i tijekom mađarskog presjedanja Europskom unijom potpisati pristupni ugovor.

Bilo je riječi i o suradnji i važnosti dijaspore. S tim u svezi ministar Jandroković istaknuo je kako je u Republici Hrvatskoj upravo u izradi nova strategija o suradnji matične države i dijaspore.



Priopćenja