Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković susreo se sa članovima Parlamentarne lige Japan-Hrvatska

Ministar Jandroković zahvalio se svome sugovorniku i ostalim članovima Parlamentarne lige Japan – Hrvatska na njihovom doprinosu jačanju sveukupnih odnosa između dviju zemalja

Ministar Jandroković zahvalio se svome sugovorniku i ostalim članovima Parlamentarne lige Japan – Hrvatska na njihovom doprinosu jačanju sveukupnih odnosa između dviju zemalja. Sa zadovoljstvom je istaknuo kako smo dosegli takvu razinu odnosa da se s punim pravom može reći kako Republika Hrvatska u Japanu na području Azije ima partnera i prijatelja, isto kao što to Japan može reći za Republiku Hrvatsku na području Europe.

Složili su se kako je parlamentarna suradnja vrlo bitan segment jačanja bilateralnih odnosa te rezimirali dosadašnje susrete delegacija parlamenata dviju zemalja. Razmotrili su i ostala područja suradnje te mogućnosti njihovog daljnjeg razvoja.

Posebno je istaknuta zamjetno veća popularnost RH kao turističkog odredišta za japanske turiste te su u tom kontekstu razmotreni načini privlačenja još većeg broja turista.

Bilo je riječi i o procesu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, mehanizmima suzbijanja međunarodne ekonomske krize te aktualnoj političkoj situaciji u zemljama jugoistočne Europe.



Priopćenja